U koje zemlje građani Srbije mogu da putuju?

173

Mnoge zemlje otvaraju svoje granice, a građani Srbije kao i svi ostali planiraju svoja putovanja i letovanja, uglavnom su to već tradicionalne destinacije ili zemlje iz regiona. Koje to zemlje iz regiona su otvorile granice za naše građane?

Crna gora

I pored toga što je bilo različitih vesti, građani Srbije od danas mogu da putuju u Crnu Goru, granice su ipak otvorene.

Hrvatska

Hrvatska jeste otvorila granice sa nekoliko zemalja Evropske unije, ali među njima još uvek nema Srbije, pa turistička putovanja u ovu zemlju za sada nisu moguća, putovanja zbog porodičnih obaveza ili poslova su dozvoljena.

Grčka

Grčka otvara svoje granice 15. juna, pa naši građani mogu da letuju na svojim već tradicionalno omiljenim destinacijama u ovoj zemlji.

Bugarska

Bugarska otvara svoje granice za građane Srbije 1. juna.

Rumunija

Ova zemlja otvara svoje granice za građane Srbije 15. juna.

Bosna i Hercegovina

U ovu zemlju građani Srbije mogu da putuju od 29. maja kad je i otvorena granica.

Severna Makedonija

Severna Makedonija otvara svoje granice za putovanja 1. juna.

Albanija

Albanija otvara svoje granice za putovanja 1. juna.

Mađarska

Ova zemlje je otvorila svoje granice 25. maja za sva putovanja.

Slovenija

Ova zemlja još uvek nije donela odluku o otvaranju svojih granica za građane Srbije, dozvoljen je za sada samo ulazaku zemlju za boravak ili rad.

Italija i Španija

Ove dve zemlje takođe nisu donele odluku o otvaranju granica, čeka se dalji razvoj zdravstvene situacije, odnosno situacije sa korona virusom.

Nemačka

Prelaz preko nemačke granice nije moguć za državljane Srbije, granicu mogu da pređu samo državljani zemalja Evropske unije.

Original Article