U Frankfurtu na Srpskom vojničkom groblju obeležen Dan primirja

120

12.11.202013.11.2020

Srpsko vojničko groblje u Frankfurtu – služen pomen, položeni venci i odana počast palim oficirima u Prvom svetskom ratuOtac Neđeljko Đokić služio parastos Foto: S. Fišnjić

U Frankfurtu na Majni u Nemačkoj, na Srpskom vojničkom groblju, predstavnici srpkog rasejanja obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Zajedno sa članovima Generalnog konzulata i Crkvene opštine Frankfurt odlaze na Srpsko vojničko groblje, na kome počiva 41 srpski i jedan ruski oficir. Groblje se nalazi na centralnom gradskom groblju u Frankfurtu, na kome se služi pomen palim borcima, polažu venci i odaje počast.

Velika svečana ceremonije povodom Dana primirja i sećanje na žrtve Prvog svetskog rata ove godine je izostala, zbog pogoršane epidemiološke situacije i uvedenih novih mera usled pandemije virusa korona. Otac Neđeljko Đokić, iz frankfurtske crkvene opštine služio je parastos a zatim su svi prisutni minutom ćutanja odali počast onima kojima koji su se za našu slobodu borili.

Na..

The post U Frankfurtu na Srpskom vojničkom groblju obeležen Dan primirja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article