U Berlinu održana promocija knjiga „Štalag 3B“ autorke Tatjane Milanović

18

Deprecated: get_settings је застарело почев од издања 2.1.0! Уместо тога користите get_option(). in /www/webvol8/xj/z68z49tdjb4tiyo/srpskadijaspora.info/public_html/wp-includes/functions.php on line 5211

24.11.202124.11.2021

more
Promocija prvog romana „Štalag 3B“ Tatjane Milanović u ambasadi Republike Srbije u Berlinu
Foto: arhiva T. Milanović

U prostorijama Ambasade Republike Srbije u Berlinu, minulog petka, održano je divno književno veče, gde je predstavljena knjiga „Štalag 3B“ Tatjane Milanović. Autorka Tatjana Milovanović se nalazi u Frankfurtu, gde radi kao redovni nastavnik Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Hesen.

O njenom prvom romanu, u našoj ambasadi u Berlinu, uvodnu reč na promociji imao je prvi savetnik Ivo Vojvodić, koji se u ime Ambasade zahvalio gostima na dolasku. On je ujedno istakao važnost koju ovakve knjige imaju u kolektivnoj kulturi sećanja našeg naroda. Knjiga na veran način opisuje život u logoru, kao i mučenje i torturu koju su zarobljenici svakodnevno proživljavali. Roman je zasnovan na istinitoj priči i prati život Boška Stankovića koji je, posle kapitulacije Kraljevine Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, odveden u logor „Štalag 3B“ u Furste..

The post U Berlinu održana promocija knjiga „Štalag 3B“ autorke Tatjane Milanović appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article