U Beču od sutra ponovo otvoreni svi hramovi SPC

126

Dva hrama Srpske pravoslavne crkve u Beču, Saborni hram Svetog Save i hram Rođenja presvete Bogorodice, koja su bila pod merom karantina zbog oboljenja dela sveštenika od koronavirusa, od sutra su ponovo otvorena za vernike, ali pod posebnim merama prevencije.
Po instrukcijama Kriznog štaba grada Beča bogosluženja će se održati uz najstrože mere zaštite. Bogosluženja će se održati skraćeno, a među vernicima moraće da se održi distanca od po jedan metar.

U saopštenju eparhije austrijsko-švajcarske ističe se da nema rukovanja, ni celivanja, niti zajedničkog korišćenja bogoslužbenih predmeta. Takođe, vernici će morati da nose maske, a od toga su izuzeta deca koja su mlađa od šest godina.

„Održavanje krštenja, venčanja i sahrana, je u principu moguće pod uslovom da se učesnici pridržavaju svih mera zaštite“, dodaje se dalje u saopštenju.

Takođe se mole vernici, koji budu došli u crkvu, da se upišu u listu prisutnih, zbog mogućnosti da se neko lice kasnije testira pozitivnim, kako bi se ..

The post U Beču od sutra ponovo otvoreni svi hramovi SPC appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article