U Beču, na obeležavanju lekarske slave Svetog Kozme i Damjana vladika Andrej pozvao na vakcinaciju

65

18.11.202118.11.2021

more
Vladika Andrej i ambasador Srbije u Beču Nebojša Rodić
Foto: arhiva MSP RS

U Ambasadi Republike Srbije u Beču proslavljena je lekarska slava Sveti Kozma i Damjan. Ambasador Republike Srbije Nebojša Rodić organizovao je prijem na kome su bili prisutni lekari, zubari, medicinske sestre, farmaceuti. Vladika austrijsko-švajcarski Andrej je osveštao slavska obeležja i prerezao slavski kolač. On je poručio da smo svi svedoci kritičnog momenta kada treba slušati lekare. „Ovo nije versko pitanje, već pitanje za naše lekare. Povinujmo se njihovom savetu i pomoći“, rekao je episkop. Vladika Andrej je dodao da srpski sveštenici dolaze u bolnice, poštujući sve mere, kako bi pričestili naš narod, u želji da budu uz njih.

Sa druge strane ambasador Rodić je govoreći o teškoj epidemiološkoj situaciji u kojoj se Austrija nalazi je rekao da se treba setiti medicinskog osoblja, „koje od početka pandemije neumorno radi na spasavanju ljudskih života“.

Inače par dana pre obe..

The post U Beču, na obeležavanju lekarske slave Svetog Kozme i Damjana vladika Andrej pozvao na vakcinaciju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article