U Augzburgu u Nemačkoj pokrenuti razgovori o veri

141

30.09.202001.10.2020

Predavanja o veri su zamišljenja kao veronauka za odrasle
Foto: Eparhija diseldorska i sve nemačka

Minulog vikenda, u navečerje praznika Vozdviženja časnog krsta, nakon večernje službe, u prostorijama crkvene opštine i parohije Augzburg u Nemačkoj počeo je ciklus razgovora o veri. Večeri su zamišljene kao veronauka za odrasle. Predviđeno je da se u okviru večeri govori o određenoj temi, o kojoj prisutni kasnije mogu postavljati pitanja i uključiti se u otvoreni razgovor o raznim pitanjima naše vere.

„Pre početka predavanja otpevan je tropar časnom krstu, a potom je otac Nenad najpre govorio o poreklu i značaju praznika Vozdviženja časnog krsta, a onda i o samome mestu i značenju Krsta u hrišćanskom životu te o krsno-vaskrsnom putu koji se svagda oprisutnjuje u Svetoj Liturgiji. U nastavku se razvio živi razgovor u vezi sa održanim predavanjem, ali i sa pitanjima iz svakodnevnog hrišćanskog života, kojom prilikom su od strane prisutnih parohijana izneseni predloz..

The post U Augzburgu u Nemačkoj pokrenuti razgovori o veri appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article