U Americi sistem ne prašta kašnjenje u plaćanju računa i rata za kredite

12

Foto: Privatna arhivaRazmišljanja Dragane Mrvoš o odlasku i povratku nikad nisu bila isključiva ili definitivna. Smatra da je život u različitim sredinama i zemljama veoma bitan i poželjan za svakoga, ali da je isto tako bitno da se osoba vraća svojim korenima.
Prema Draganinim rečima, odlazak od porodice i iz zemlje ju je učinio jačom i snalažljivijom, dok joj povratak pomaže da ne izgubi sebe tj. delove svog identiteta.
Na pitanje u kom trenutku je odlučila da napusti Srbiju, Dragana odgovara da je završavala master studije i radila u Beogradu, ali da joj je bilo jako teško da ostane motivisana i entuzijastična u vezi sa planiranjem budućnosti.
„Ljudi na upravljačkim pozicijama u državi nisu bili primer ‘najboljih među nama’ i unapred je recimo bilo određeno ko će dobiti koji posao bez obzira na kvalitet i kvalifikacije. Time se ruše snovi i kompromituje vrednost obrazovanja, truda i poštenja i to odbija dosta mladih. Stoga sam i ja odlučila da odem i potražim svoju šansu u nekoj dr..

The post U Americi sistem ne prašta kašnjenje u plaćanju računa i rata za kredite appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article