TU Balkan Sales Call – Tourism Restart

12

U Beogradu je u organizaciji TU magazina u hotelu Courtyard by Marriott Belgrade City Center, organizovana radionica balkanskog turizma na kojoj su se turističkim agencijama i kompanijama iz Srbije predstavili ekskluzivni hoteli iz regiona

Čim su se stekli epidemiološki uslovi za organizaciju bezbedne radionice, redakcija TU magazina je brzo reagovala i održan je workshop pod nazivom TU Balkan Sales Call na kome je učestvovalo dvadeset hotela iz Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Albanije, a iz cele Srbije došlo je 33 pažljivo odabranih turističkih agencija i kompanija koje žele da u svoju ponudu uvrste destinacije balkanskog regiona.

Izlagači su tri nedelje pre događaja dobili spisak prijavljenih agencija i većina njih već tada je uspostavila saradnju. Zatim se čekala odluka kriznog štaba i dozvola okupljanja, i tek je onda realizovana i sama radionica.

Iz Crne Gore svoju ponudu predstavilo je čak 15 učesnika. Iz Budve i okoline su bili: Hotel Avala, Hotel Ami Budva Petrovac, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ sa hotelima Mogren, Slovenska plaža, Aleksandar, Palas i Castellastva (poslednja dva iz Petrovca), Hotelska grupa Montenegro Stars sa hotelima Splendid, Montenegro Beach Resort i Blue Star u Budvi i Bečićima, Falkensteiner iz Bečića, Maestral Resort iz Pržna, Ananti Resort i Vivid Blue Serenity Resort iz Reževića kod Svetog Stefana. Tivatski zaliv predstavio je Regent Porto Montenegro, dok su Kotor i okolinu zastupali Blue Kotor Bay iz Donjeg Stoliva i Huma Kotor Bay iz Kotora. Iz Herceg Novog došli su Lazure hotel, Portonovi i One&Only Portonovi, dok je iz Ulcinja tu bio Azul Beach Resort.

Iz Istre su došli vinski hotel Roxanich iz Motovuna u hrvatskom delu poluostrva, dok je slovenačku Istru predstavljao gradski hotel Grand Koper iz Kopra.

Gosti iz Albanije bili su Albtours D – DMC za Balkan, kompanija koja organizuje putovanja po celom Balkanu, a takođe poseduje hotele na albanskom primorju.

Srbiju, zemlju domaćina, predstavljali su hoteli sa Kopaonika i to Viceroy i Gorski.

Utisci sa radionice bili su pozitivni na obe strane, destinacije iz regiona na ovaj način imale su priliku da detaljnije predstave svoju ponudu tur operatorima iz Srbije koji su zainteresovani za saradnju, dok je agencijama iz Srbije ovo bila prilika da se podsete, a u mnogim slučajevima i upoznaju sa potpuno novom turističkom ponudom.

Tu Balkan Sales Call je trajao tri sata i sve turističke agencije imale su priliku da se lično upoznaju sa predstavnicima destinacija i hotela, i iz prve ruke saznaju sve o njihovim turističkim sadržajima i potencijalima, a zatim je TU magazin bio domaćin na ručku koji je u hotelu organizovan za sve učesnike radionice.

Tekst: Bojana Ilić

Ovaj članak TU Balkan Sales Call – Tourism Restart se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article