Teodor Roljić iz Ljubljane treći na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“

21

07.05.202107.05.2021

Teodor Roljić sa diplomom Teodorovo jaje i treće mestoFoto: arhiva S. Todorović

Teodor Roljić, učenik je drugog razreda osnovne škole u Ljubljani, kao i Srpske dopunske škole. Srpsku školu pohađa od oktobra prošle godine, kada je i nastava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije počela u Sloveniji. Đak je nastavnice Svetlane Todorović. Na upravo završenom međunarodnom konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ Teodor je osvojio treće mesto od ukupno 250.

Sreći nije bilo kraja. Kako rekoše njegovi roditelji, svaki dan je pratio lajkove jajeta. „Na kraju je ipak bio iznenađen i veseo što je osvojio treće mesto“.

Ova nagrda će mu zasigurno dugo ostati u sećanju jer je prva koju je osvojio od kada je pošao u srpsku školu. Rođen je u Ljubljani. U njegovom domu se poštuju i praznuju veliki praznici i to po srpskih običajima i u krugu porodice. Kada prilike dozvole praznike obeležava i u Srbiji i Republici Srpskoj (mama je rodo..

The post Teodor Roljić iz Ljubljane treći na konkursu „Najlepše uskršnje jaje“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article