Talentovani Danilo Mizdrak nedavno je prešao u fubalsku akademiju Sidneja

81

Rasadnik talenata Fudbalskog kluba Sidnej odnedavno je bogatiji za još jednog darovitog momčića iz srpske zajednice. Član mlađih selekcija aktuelnog prvaka Australije postao je Danilo Mizdrak (15) iz Liverpula, tinejdžer koji je prošao sve etape ranog fudbalskog razvitka – od prvih koraka u FK Beograd, preko Bonirig Belih orlova, pa do Markonija iz kojeg je i prešao u “nebesko plave”.
Danilo je dve godine zaredom dobijao pozivnice za državni tim NSW, a dve godine je proveo u školi “High performance football school” koju organizuje Fudbalski savez Australije (FFA).

Čak su i skauti Crvene zvezde bacili oko na njega tokom prošlogodišnjeg kampa u Sidneju. Kruna Danilovog napretka sada je ukrašena potpisom za omladince Sidneja. Mizdrak se zajedno s još devet najboljih mladih fudbalera iz Markonija otisnuo u klubove A-lige, pošto su pored Sidneja talentovani dečaci ovog kluba prešli i u Vondererse i Mekartur.

Tim povodom, posetili smo porodicu Mizdrak, mladog Danila i njegove roditelje Sne..

The post Talentovani Danilo Mizdrak nedavno je prešao u fubalsku akademiju Sidneja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article