Svi nacionalni parkovi Italije na jednoj pešačkoj stazi

111

Sentiero Italia je pešačka staza u Italiji duga oko 7.000 kilometara, i na njoj se nalazi skoro svi nacionalni parkovi u zemlji. Ova staza, već poznata turistima, postaće još duža, i imaće još više sadržaja

Svi zaljubljenici u prirodu imaće još jedan razlog više da posete Italiju. Od postojeće pešačke staze koja se prostire duž zemlje, pravi se još jedna, ona koja će povezivati sve nacionalne parkove u Italiji, njih 25.

Sentiero dei Parchi, odnosno staza parkova, povezaće svih 25 nacionalnih parkova u zemlji, od Alpa preko Apenina, sve do Sicilije i Sardinije. Vlada Italije je odlučila još davno da ih sve sačuva, ali takođe ima obavezu i da ih racionalno podeli sa ljudima.

Ova staza će biti produžetak duž već postojeće staze Sentiero Italia, uključiće sve nacionalne parkove, zaštićena područja, rezervate biosfere, i biće zaista pravo uživanje za sve zaljubljenike u prirodu i aktivni odmor.

Svaki učesnik će dobiti simboličan pasoš, na određenim mestima i pečate, kao uspomenu na jedinstveno iskustvo. Za više informacija možete posetiti zvaničnu internet stranicu.

Original Article