Svetska premijera filma srpske autorke Marte Popivode na 50. filmskom festivalu u Roterdamu

51

Dugometražni dokumentarni film „Pejzaži otpora“ Marte Popivode odabran je za glavni takmičarski program 50. jubilarnog Internacionalnog filmskog festivala u Roterdamu (IFFR), koji će se održati uživo i onlajn od 1. do 7. februara 2021. godine.

Glavni takmičarski program festivala u Holandiji pod nazivom „Tiger Competition” otkriva i podržava originalne autore u usponu, čiji radovi pomeraju granice filma, i ta selekcija obuhvata 16 filmova iz celog sveta.

Ostvarenje „Pejzaži otpora“ beleži putovanje kroz sećanja antifašističke borkinje Sonje (97), jedne od prvih partizanki u Srbiji, koja je bila među vođama pokreta otpora u Aušvicu.

Protagonisti filma su Sofija Sonja Vujanović (Stanišić), Ivo Vujanović i Ivanka Maksović.

Režiju filma potpisuje Marta Popivoda, koja je pisala i scenario zajedno sa Anom Vujanović, a u autorskoj ekipi su još direktor fotografije Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović i drugi.

Producenti su sama rediteljka i Dragana Jovović ispred producentske kuće..

The post Svetska premijera filma srpske autorke Marte Popivode na 50. filmskom festivalu u Roterdamu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article