Svetog Ilije zvona zvone da pozdrave šampione

116

Prošle subote, pala je zavesa na prvo izdanje Kupa “Momčila Đujića“ u boćanju 3×3, koje je proteklih sedmica održavano na igralištu Srpskog centra u Bonirigu.
Posle dva meseca igranja po grupama, prošlog vikenda odigrana su polufinala, a zatim i veliko finale u kojem je trijumfovala ekipa “Sveti Ilija Kašić“, ubedljivom pobedom 21:8 nad sastavom “Joja“.
Svi poklonici boćanja u zapadnom Sidneju imali su priliku da proteklih nedelja i učestvuju i redovno posećuju takmičenje u ovoj tradicionalnoj igri, koju su sa sobom u Australiju doneli Srbi iz Dalmacije. Sve je bilo organizovano na visokom, do sada neviđenom nivou na prostorima najvećeg australijskog grada.
Ispostavilo se da lokacija za održavanje Kupa, tik pored stadiona Belih orlova u sklopu Centra u Bonirigu bila idealna. Tako su ljubitelji ove igre dolazili na turnir u velikom broju, ali je često bilo i slučajnih posetilaca koji su posećivali najveći srpski klub iz nekog drugog razloga, ali su iz znatiželje zastajali kraj terena z..

The post Svetog Ilije zvona zvone da pozdrave šampione appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article