Sutra onlajn književno veče posvećeno Seobama Miloša Crnjanskog

52

16.01.202116.01.2021

Srpsko akademsko udruženje u Švajcarskoj organizuje sutra (17. januara) sa početkom u 18 časova drugo književno veće. Tema će biti knjiga Seobe Miloša Crnjanskog. Sastanak će se održati preko interneta, potrebno je prijaviti se na mejl udruženja literaturkreis@serbischeakademiker.ch kako bi se dostavio link za zum sastanka.

Sa prethodne književne večeri posvećeno delu Džordža Orvela „1984”
Foto: Srpsko akademsko udruženje u Švajcarskoj

Tema prve književne večeri je bila knjiga Džordža Orvela „1984” a održana je polovinom novembra prethodno godine. Takođe je usled pandemija koronavirusa održana onlajn. Milica Petrović, članova udruženja je tada opisala svoje utiske: „Razgovarali smo o aspektima jezika i „novogovora“ i o paraleli između fiktivnog i realnog sveta: jezik se sužava i opseg reči u upotrebi postaje sve tanji, što na neki način doprinosi i sve užem prostoru u kome je moguće definisati same misli. Osim toga, što je meni bilo posebno bitno, pričali smo o..

The post Sutra onlajn književno veče posvećeno Seobama Miloša Crnjanskog appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article