Susret predsednika regije FVĐ, Masimiliana Fedrige, i generalnog konzula R.Srbije u Trstu, Ivane Stojiljković

196

15. jul 2020.godine

U sredu 15. jula 2020.godine u 15 časova, u zgradi predsedništva autonomne regije Friuli Venezia Giulia, održan je sastanak predsednika regije Massimiliana Fedrige i generalnog konzula Ivane Stojiljković povodom svih aktuelnih dešavanja.

Generalni konzul Stojiljković se, pre svega, zahvalila Fedrigi na brzim i oštrim merama koje je donosio na početku i u toku epidemije virusa COVID-19, kojima je spasio živote velikog broja ljudi u ovoj regiji koja je imala visoki rizik zbog redovnih i nelegalnih migracija koje trpi kao pogranično područje. Potom se osvrnula na situaciju u R.Srbiji istakavši da su takođe stroge i pravovremene mere dale rezultat zbog kojeg je Srbija do meseca juna bila zemlja sa veoma niskim procentom zaraze i smrtnosti i podsetila da je to bio razlog što je predsednik Republike, Aleksandar Vučić, poslao 8 aviona medicinske pomoći našoj bratskoj zemlji Italiji, kojoj je ta pomoć tada bila neophodna. Nažalost, virus koji još uvek nepoznanica za c..

The post Susret predsednika regije FVĐ, Masimiliana Fedrige, i generalnog konzula R.Srbije u Trstu, Ivane Stojiljković appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article