Strip „Dobro došli na Kosovo“ od 28. juna i na italijanskom jeziku

29

17.06.202117.06.2021

Izdanje stripa „Dobro došli na Kosovo“ i na italijanskom jeziku
Foto: arhiva Savez Srba u Italiji

Savez Srba u Italiji obaveštava javnost da će se od 28. juna naći u prodaju i izdanje stripa „Dobro došli na Kosovo“ na italijanskom jeziku. „Drago nam je što možemo da vas obavestimo da će posle francuskog i srpskog izdanja, na Vidovdan 2021. biti objavljen strip „Dobro došli na Kosovo“ i na italijanskom jeziku, istaknuto je u Savezu Srba Italije.

Italijansko izdanje stripa promoviše Savez Srba u Italiji, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Uskoro će, kako navode predstavnici Saveza biti i prve promocije, na kojima će govoriti autori stripa.

Mart 2004. Dimitrije je kao mladić pobegao iz Jugoslavije i sada se vraća na Kosovo da prisustvuje sahrani svog oca, sa kojim se loše rastao. Tokom putovanja Dimitrije doživljava posledice posleratnog balkanskog pakla. U vozu sreće Milana, s..

The post Strip „Dobro došli na Kosovo“ od 28. juna i na italijanskom jeziku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article