Stižu novi vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji

68
stizu-novi-vauceri-za-subvencionisani-odmor-u-srbiji

Prvi deo vaučera je podeljen početkom januara, a drugi deo možemo očekivati već početkom sledećeg meseca. Vaučeri su značajno doprineli produžavanju broja dana provedenih na odmoru u Srbiji, što su iskoristili vlasnici privatnih smeštaja kako bi ulaskom u sistem izašli iz sive zone

Već početkom drugog kvartala stižu novi vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji. Ministar turizma i omladine je izjavio da je to jedan od najboljih mehanizama i za razvoj destinacija i za jačanje turističke industrije.

Prvi deo vaučera je podeljen početkom januara, akcija je završena zbog rekordnog odziva građana. Podeljeno je ukupno 100.000 vaučera za samo dva dana, a najveće interesovanje građana je vladalo za planine i banje, pa će tako, najveći broj vaučera otići u Sokobanju, na Zlatibor i u Vrnjačku Banju, navodi eKapija.

Novi vaučeri će moći da se upotrebe isključivo za plaćanje usluga smeštaja. Oni mogu da pokriju deo troškova u iznosu do 5.000 dinara. Vaučeri su mogli do sada da se iskoriste za odmor u trajanju od najmanje pet noćenja. Svako noćenje mora biti ostvareno izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja ili Sijarinska Banja. Od ostalih destinacija, tu su Ribarska Banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Stižu novi vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji se pojavio prvo na TU magazin.