Srpsko lekarsko društvo obeležilo je angažovanje savezničkih medicinskih misija u Velikom ratu

98

25.09.2020

Francuski ambasador Žan-Luj Falkonij položio venac lekarskim misijama u Srbiji za vreme Velikog rata
Foto: ahriva Francuska ambasada u Beogradu

Francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkonij prisustvovao je juče (24. septembra 2020.) godišnjoj ceremoniji Srpskog lekarskog društva, kojom je obeleženo angažovanje savezničkih medicinskih misija tokom Velikog rata, posebno onih iz Francuske, na ovim prostorima, prenosi sajt Francuske ambasade u Beogradu. Ceremoniji polaganja venaca i cveća na dve spomen-ploče zahvalnosti stranim sanitetskim misijama koje su u Balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu pritekle u pomoć srpskom vojnom i civilnom sanitetu položili su, pored predsednika Srpskog lekarskog društva akademika Radoja Čolovića i predstavnici diplomatskih predstavništva zemalja čije su medicinske misije bile prisutne

U svom obraćanju predsednik Srpskog lekarskog društva Čolović je podsetio je na herojsko zalaganje svih članova savezničkih sanitetskih misija (među kojima..

The post Srpsko lekarsko društvo obeležilo je angažovanje savezničkih medicinskih misija u Velikom ratu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article