Srpski se uči i u gradu Pasau u Nemačkoj

75

03.11.202103.11.2021

Sa časa u PasauFoto: I. Đurić

U skladu sa interesovanjem roditelja i zahvaljujući njihovom angažovanju, kao i nesebičnoj podršci Generalnog konzulata u Minhenu, u Bavarskoj, u gradu Pasau, ove jeseni je sa radom počela nova nastavna grupa dopunske škole na srpskom jeziku u SR Nemačkoj. Novootvorena nastavna grupa je u organizaciji je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Ivana Đurić je nastavnica ovog punkta. Školu trenutno pohađa 28 učenika koji su podeljeni u tri uzrasne grupe: mlađu, srednju i stariju grupu. „U mlađoj grupi upisano je 10 učenika, u srednjoj 6, dok u starijoj grupi ima 12 učenika. Svi oni, puni ljubavi prema otadžbini izučavaju predmete: Srpski jezik, Moja otadžbina Srbija i Osnovi kulture srpskog naroda”, istakla je učiteljica Ivana.

„Raditi sa našom decom, učiti ih našoj istoriji i kulturi i razgovarati sa njima o njihovom nasleđu, veliko je zadovoljstvo, ali i obaveza. U razgovoru sa decom i roditeljima sazn..

The post Srpski se uči i u gradu Pasau u Nemačkoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article