Srpski predstavnici izrazili nezadovoljstvo zbog registracije škola

29

Župan Vukovarsko-sremske županije Božo Galić primio je devetog decembra delegaciju predstavnika srpske zajednice koju su činili zamenik župana Đorđe Ćurčić, predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić i predsednik županijske organizacije SDSS-a i načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov. Budući da se bliži kraj 2020. godine, bila je ovo prilika da se analizira učinjeno tokom ove godine, ali i da se naprave dogovori o pomoći srpskoj zajednici u godini koja je pred nama.

Dosadašnja saradnja je ocenjena kao korektna budući da nije izostala dogovorena pomoć županije opštinama u kojima srpska zajednica čini većinu i nosi vlast vezano za infrastrukturne projekte, a županija je ispoštovala dogovor i oko pomoći u radu Zajedničkog veća opština, Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije kao i većeg broja udruženja koja okupljaju pripadnike srpskog naroda na području županije. Dogovoreno je da će se ovakva praksa nastaviti i tokom 2021. godine te će se pokušati i povećati ..

The post Srpski predstavnici izrazili nezadovoljstvo zbog registracije škola appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article