„Srpski narodni vez“ učenika Srpske dopunske škole u kantonu Argau u Švajcarskoj

76

24.12.202024.12.2020

Radovi učenika Srpske dopunske škole u kantonu Argau
Autor svih fotografija je Jelena Todorović Lazić

Učenici Srpske dopunske škole u kantonu Argau u Švajcarskoj, kojima predaje nastavnica Jelena Todorović Lazić, imali su nedavno kreativnu radionicu na temu ,,Srpski narodni vez“. „Tom prilikom đaci su naučili nešto o vezu kao umetničkoj rukotvorini, svojevrsnoj ostavštini za budućnost devojaka i žena iz prošlih vremena i nematerijalnom kulturnom nasleđu Srbije, i uverili se da vez i danas živi kroz aktivnosti raznih udruženja za negovanje i očuvanje tradicije, ali i kroz inovativne pristupe i oživljavanje te tradicije u novom ruhu“, istakla je nastavnica Todorović Lazić.

„Učenici su od brojnih ponuđenih tipičnih šara i motiva mogli da izaberu one koji im se posebno sviđaju i da ih onda precrtavaju, boje, dopunjavaju, koristeći ih kao glavni motiv na novogodišnjim i božićnim čestitkama, obeleživačima za knjige, podmetačima, slikama. Nastalo je preko sto divnih ..

The post „Srpski narodni vez“ učenika Srpske dopunske škole u kantonu Argau u Švajcarskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article