„Srpski jezik je blago od neprocenjive vrednosti, koje treba negovati i zalivati kao cvet, kako bi sačuvali svoje korene“ poručila koordinatorka Srpske škole za nemačku pokrajinu BV Tatjana Popović

79

09.12.202009.12.2020

Koordinatorka Srpske dopunske škole
za nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg
Tatjana Popović
Foto: ahriva T. Popović

Nastavu na srpskom jeziku u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg u ovom trenutku pohađa 836 učenika, istakla je u kratko razgovoru za portal Rasejanje.info koordinatorka dopunske škole za ovu nemačku pokrajinu Tatjana Popović. U ovoj godini ima i otvorenih novih odeljena a nastavne grupe su podeljene u cilju ostvarivanja propisane socijalne distance u učionicama. Bilo je poteškoća sa dobijanjem ili korišćenjem postojećeg prostora usled pandemije, jer su pojedine nemačke škole „zatvorile svoja vrata“ ali je upornost i želja za pronalaženjem rešenja prevlada.

– Veliko mi je zadovoljstvo da saopštim, da jesmo uspešno prebrodili sve probleme, a u prilog tome ide i podatak da sve nastavne grupe pohađaju neposrednu nastavu. Za razliku od prethodnih, školska 2020/2021. godina počela je u znaku pandemije virusa korona i društvene odgovornosti svih učesnika ..

The post „Srpski jezik je blago od neprocenjive vrednosti, koje treba negovati i zalivati kao cvet, kako bi sačuvali svoje korene“ poručila koordinatorka Srpske škole za nemačku pokrajinu BV Tatjana Popović appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article