Srpski glumac Goran Bogdan jedini iz regiona nominovan za Evropsku nagradu

113

Evropska filmska akademija i EFA Productions iz Berlina, udruženi sa Evropskim filmskim festivalom iz Sevilje, objavili su nominacije u svim kategorijama za 33. dodelu Evropskih filmskih nagrada, koja će se održati virtuelno, a Goran Bogdan je jedini iz regiona nominovan za najboljeg glumca za film “Otac” Srdana Golubovića.

“Da bi proširio platformu na više evropskih filmova u ovo teško vreme za evropsku kinematografiju i umetnike, odbor EFA odlučio je da izuzetno poveća nominacije u kategoriji celovečernjih igranih filmova i u dokumentarnoj kategoriji sa pet na šest naslova”, objasnio je Majk Dauni, predsednik EFA.

Više od 3.800 članova EFA sada će glasati za pobednike koji će biti predstavljeni u nizu virtuelnih događaja od 8. do 12. decembra, usled pogoršane situacije sa pandemijom.


Za najbolji Evropski film u konkurenciji su sledeća ostvarenja: “Druga runda” Tomasa Vinterberga (Danska, Holandija, Švedska), sa Madsom Mikelsenom u glavnoj ulozi, već uveliko uspešan “Berlin Alexa..

The post Srpski glumac Goran Bogdan jedini iz regiona nominovan za Evropsku nagradu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article