Srpski genetičar iz Hamburga poručuje šta ga brine više od korone: Ako se ovako nastavi, odlazak mladih biće još izraženiji i pogubniji po zemlju

66

“Iza nas je godina koja je ukinula slobodu i odnela neke drage ljude, ali nas je nečemu i naučila. Život će ponovo biti normalan, ali mi ćemo biti drugačiji” u novogodišnjem intervjuu za Nova.rs priča prof. dr Miodrag Stojković, najpoznatiji srpski, ali i jedan od vodećih svetskih genetičara.

Veliki stručnjak i vlasnik specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu, profesor Stojković, od marta meseca živi u Hamburgu i zbog pandemije koronavirusa radi od kuće, na nekim od najvažnijih istraživanja za čovečanstvo.

Kako biste opisali 2020. godinu, kako ćete je pamtiti?

Kao godinu u kojoj su mnogi dragi ljudi otišli pre vremena, kao godinu koja je potpuno ukinula mogućnost planiranja, moram da kažem i slobodu… Ostaće upamćena po tome jer je virus pokazao koliko smo ranjivi, slabi, jer smo njemu morali da prilagodimo profesionalni i privatni život. Ipak, ostaće upamćena i po tome da nas ni to nije zaustavilo da nabavimo novu i modernu opremu za Specijalnu bolnicu u Leskovcu, pa kad..

The post Srpski genetičar iz Hamburga poručuje šta ga brine više od korone: Ako se ovako nastavi, odlazak mladih biće još izraženiji i pogubniji po zemlju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article