Srpski đaci u kantonu Cirih za Božić imali niz predavanja o ovom velikom prazniku

23

10.01.202111.01.2021

Nastavnica Srpske dopunske škole u kantonu Cirih u Švajcarskoj Jelena Angelovski došla je na divnu ideju da svojim učenicima ponudi malo drugačiju nastavu o velikom hrišćanskoj prazniku Božiću. Naime kako se zbog loše padnemiološke situacije nastava odvija „onlajn“ nastavnica Jelena je pozvala u goste niz uglednih ličnosti da preko „zum“ aplikacije održe niz predavanja. „Đaci srpske škole u kantonu Cirih prešli pre mesec dana su na onlajn nastavu po odluci kantonalnih prosvetnih vlasti. Časovi se održavaju u redovnim terminima, preko aplikacije ,,zum“, a materijale i zadatke nalaze u svojoj ,,gugl“ učionici.

Organizacija božićne nedelje u tim okolnostima predstavljala je mali izazov, ali nekad takve situacije donesu zanimljiva i lepa rešenja” istakla je Jelena Angelovski, koja je čiji su gosti tokom božićne sedmice razgovarali sa đacima srpske škole o različitim aspektima Božića i pomogli im da ovaj praznik dočekaju znajući kako i zašto ga proslavljaju.

Ti dragi..

The post Srpski đaci u kantonu Cirih za Božić imali niz predavanja o ovom velikom prazniku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article