Srpske institucije organizuju pomoć za nastradale u zemljotresu

19

Prema saznanjima iz medija, danas je poginula devojčica (13) iz Petrinje te mladić (20) iz Majske Poljane, sela koje je pretrpelo najveće razaranje, dok se žrtve i dalje prebrojavaju.

Širom Hrvatske organizuju se akcije, a humanitarcima su se priključile i neke srpske institucije.

– Poštovani prijatelji, ovih dana nas potresa niz loših događanja. Danas smo svi bili svedoci jakog potresa oko Petrinje koji se nadaleko osetio, pa čak i kod nas. Protiv prirode ne možemo i u to smo se uverili mnogo puta. Obraćam se mojim sugrađanima prvo kao ljudsko biće, a onda kao predsednik GO SDSS-a Vukovara. Budimo humani i sada i pomozimo ljudima koji žive na tom području. Gradska organizacija Sdss Vukovar organizuje skupljanje pomoći u odeći, obući, ćebadima, konzerviranoj hrani i svim ostalim higijenskim i prehrambenim potrepštinama. Pomoć se skuplja od 10,00 – 15,00 časova na dve adrese: Vukovar- Srpski dom, Evropske Unije 5 i Borovo naselje – Vile Velebita 162, kuća pored srpske pravoslavne crkv..

The post Srpske institucije organizuju pomoć za nastradale u zemljotresu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article