Srpske humanitarne organizacije iz rasejanja ponovo pomogle Narodne kuhinje na KiM

133

09.09.202010.09.2020

Nabavnka stočne hrane za Narodne kuhinje Majka devet Jugovića
Foto: arhiva Narodne kuhinje

„Sve se može, kad’ se Srbi slože“, naglasili su predstavnici humanitarne organizacije Svi za Kosmet, koji su zajedno sa svojim kolegama iz drugih humanitarnih organizacija Srbi za Srbe, fondacije Delije, Radosti moja iz Štutgarta i Srpske bratske pomoći iz Toronta obezbedili nabavku stočne hrane za potrebe farmi Narodnih kuhinja Majke devet Jugovića, koja na Kosovu i Metohiji vode predstavnici Eparhije raško-prizrenske.

Potrebe narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji su velike jer se dnevno spremaju obroci za preko 2000 korisnika.U menzama se priprema hrana za osobe, koje su bez sredstava da zadovolje osnovne dnevne potrebe u ishrani. Spremljena hrana se jede u menzama, ili se nosi kućama, pa i u najzabačenija sela, svima kojima je pomoć potrebna. Među najugroženijima su siromašni, stari koji žive sami kao i roditelji sa puno dece.

„Kraj leta je tradicionalno vreme kada se..

The post Srpske humanitarne organizacije iz rasejanja ponovo pomogle Narodne kuhinje na KiM appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article