Srpska škola u Hesenu u Nemačkoj za sada ima 18 nastavnih grupa

135

01.10.202001.10.2020

Koordinator obrazovnog rada Biljana Bukinac
Foto: arhiva B. Bukinac

„U nemačkoj pokrajini Hesen u ovoj školskog godini, koja je počela krajem avgusta, oformljeno je 18 nastavnih grupa i radi se i na pokretanju novih, među njima je i nastava u Hanau“, izjavila je godine Biljana Bukinac, koordinatorka obrazovno-vaspitnog rada za Nemačku (pokrajine Hesen, Bavarska, Berlin, Bremen i Hamburg), Švajcarsku, Veliku Britaniju, Grčku, Norvešku, Belgiju, Dansku i Južnoafričku Republiku.

Nastavnicama koje već treću godinu predaju srpski jezik u ovoj nemačkoj pokrajini pridružila se i nova Bojana Rakonjac, koja je početkom septembra stigla za Frankfurt i počela da predaje u tom gradu i u Darmštatu.

Početak nove 2020/21. godine u pokrajini Hesen je počeo dobro. Nakon pauze koja je nastupila usled pandemije izazvane Korona virusom kao i školskog raspusta i sama nastava protiče veoma dobro. „Od nadležne Školske uprave za Frankfurt, dobili smo odobrenje za nastavak neposrednog ..

The post Srpska škola u Hesenu u Nemačkoj za sada ima 18 nastavnih grupa appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article