Srpska pesma ponovo će se pevati u Osijeku

47

Krajem oktobra u Osijeku je formirana muzička sekcija u okviru pododbora Srpskog kulturnog društva Prosvjeta koji deluje u ovom gradu. Prvi inicijativni sastanak održan je u sali Srpske pravoslavne crkvene opštine Osijek, a na prvoj zvaničnoj probi bilo je 20 članova.

– Aktivnosti sekcije su usko vezane uz rad ostalih sekcija SKD Prosvjeta i jedne druge upotpunjuju. Javni nastupi su takođe vezani uz realizaciju planiranih programa Prosvjete, ali i predstavljanje manjinske zajednice Srba u Osijeku, uveličavanja velikih pravoslavnih svečanosti kao što su Božić, svetosavska akademija i slično i manifestacije koje za cilj imaju sveukupno čuvanje srpskog nacionalnog identiteta u Hrvatskoj, ali i šire. Sa formiranjem ove sekcije cilj je postići spremnost članova da javno nastupaju, širiti kulturu i svest o nacionalnom bogatstvu koje naš narod ima, te vremenom potaknuti nastanak inkluzivne zajednice kojoj će gravitirati ne samo članovi srpske nacionalne manjine nego i svih ostalih etničkih z..

The post Srpska pesma ponovo će se pevati u Osijeku appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article