SRPSKA NAUČNICA u svetskom vrhu: Profesorka Jelena Kotur među NAJUTICAJNIJIM NAUČNICIMA! (FOTO)

12

Kada je nedavno objavljena lista rangiranja najcitiranijih naučnika u svetu za 2019., koju objavljuje Univerzitet „Stenford“, na njoj su se našla imena čak 64 naučnika iz Srbije. Prof. dr Jelena Kotur Stevuljević je ponosna što je i njeno ime na toj listi.

Kao što se u sportu broje bodovi, pehari i medalje, tako i u nauci postoje jasne metodologije rangiranja postignutih rezultata. Uspešnost jednog naučnika meri se i uticajem njegovih radova na radove drugih autora u određenoj naučnoj oblasti. Zbog toga je važno koliko puta je rad nekog autora pomenut, tj. citiran. Njeni radovi citirani su 1485 puta. Na pomenutoj listi od 64 naučnika iz Srbije je 18 žena, a među njima je i Jelene Kotur Stevuljević, redovna profesorka Farmaceutskog fakulteta u Beogradu na Katedri za medicinsku biohemiju, piše “Blic Žena”.

– Neobično je kada se oko nauke digne takva prašina. Odjednom je zanimljivo što nas ima toliko i što, kako je publikovano, spadamo u dva odsto najuticajnijih naučnika u svetu. Naravn..

The post SRPSKA NAUČNICA u svetskom vrhu: Profesorka Jelena Kotur među NAJUTICAJNIJIM NAUČNICIMA! (FOTO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article