Srpska i ukrajinska društva na Festivalu etno muzike u Vukovaru

96

Udruženje „Čuvari srpskog identiteta“ uspešno je organizovalo šestu po redu kulturnu manifestaciju Festival etno muzike koji poslednjih pet godina u Vukovaru okuplja izvođače izvornih narodnih pesama i igara.

– Večeras imamo pet izvođača koji će publici prikazati veoma kvalitetan program. Sa nama su Etno ansambl „Đurđevak“, vokalni solista Živojin Jergić i tamburaški sastav „Vučedolski zvuci“, pevačka grupa „Naši koreni“ iz Borova, ukrajinsko Kulturno-umetničko društvo „Ivan Franko“ iz Vukovara i plesna grupa „Venera“. Ovo je program koji organizujemo usled nepovoljne epidemiološke situacije i zato je večeras manje publike, ali uspeli smo pripremiti veoma lep program zahvaljujući našim gostima- priča predsednik Udruženja „Čuvari srpskog identiteta“ Dragan Todić.

Ove je godine održavanje svake manifestacije neizvesno, jer svako organizovano i masovnije okupljanje zavisi od epidemiološke situacije. Međutim „Čuvari srpskog identiteta“ uspešno su realizovali sve planirane aktivnosti i pr..

The post Srpska i ukrajinska društva na Festivalu etno muzike u Vukovaru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article