Srpkinja glumica u Danskoj dobitnica prestižne nagrade, kritičari ne štede pohvale: “večno fascinantna” i „izuzetno ubedljiva”(FOTO, VIDEO)

106

Danska glumica Danica Ćurčić, sa srpskim korenima, dobitnica je ovogodišnje prestižne danske Nagrade za kulturu prestolonasledničkog para (Kronprinsparrets Kulturpris 2020) i 500.000 kruna (oko 70.000 evra). Na svečanosti u programu Vork in Randers izuzetna umetnica zasjala je punim sjajem i dobila laskave komplimente prestolonaslednika Frederika.

U motivacionom govoru, prestolonaslednik Frederik je između ostalog naglasio glumčevo večno prisustvo na sceni i njegovu sposobnost da se postavi u igru:

“Sa posebnim osećanjem za ljudsku psihu, Danica Ćurčić baca se na zahtevne uloge, koje uspeva da prikaže na složen i živopisan način. U njenoj igri likovi mogu da se smenjuju s jedne strane razigrani, verni i šarmantni – a s druge strane ledeni i proračunati”, rekao je princ Frederik.

Danski mediji, filmski i pozorišni kritičari nisu štedeli kompimente za Danicu i briljante uloge na pozorišnoj sceni, filmskom i TV ekranu. Ona je „večno fascinantna” i „izuzetno ubedljiva”, navode između os..

The post Srpkinja glumica u Danskoj dobitnica prestižne nagrade, kritičari ne štede pohvale: “večno fascinantna” i „izuzetno ubedljiva”(FOTO, VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article