Srbin prešao pola sveta bez dinara u džepu, a danas mu milioneri iz Amerike BACAJU KOSKE

63

Za Maria Miloševića verovatno niste čuli. Ali zaljubljenici u košarku, pogotovo NBA, sigurno znaju njegov rad. Naime, upravo on je zaslužan za izgled dresova NBA ekipe Portland Trejl Blejzersa, u čijem timu je 15 godina, od čega pet kao kreativni direktor. Međutim, put od ratom zahvaćene Jugoslavije do ostvarenja američkog sna nije bio ni najmanje lak.

Nakon što je početkom rata u Bosni izbegla iz Kladnja u Kosjerić, porodica Milošević je u narednih pet godina menjala gradove, sve dok se 1997. konačno nisu našli u Americi. U tom trenutku, Mario je imao 14 godina. Svega osam godina kasnije, zahvaljujući radu, zalaganju i talentu, pronaći će svoje mesto u NBA svetu. No, krenimo od početka, piše “Blic”.

“Rođen sam u Tuzli, ali živeo sam u Kladnju sa roditeljima i sestrom do drugog razreda osnovne skole. Početkom rata 1992. izbegli smo u Srbiju i živeli smo u Kosjeriću, Kuli i Malom Zvorniku. Iako je otac radio kao profesor muzike, a mama kao zubni tehničar, odlučili su da napuste zemlju..

The post Srbin prešao pola sveta bez dinara u džepu, a danas mu milioneri iz Amerike BACAJU KOSKE appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article