Srbija se trenutno ne bori samo protiv korona virusa, već i protiv diktature

57

Foto: Privatna arhiva Matija Miličić rođen je u Vrbasu, a završio je arapski jezik, književnost i kulturu na Filološkom fakultetu u Beogradu, kao i Master studije – program Bliskoistočne studije (Middle Eastern studies), sa specijalizacijom Arabistika (Arabic studies), koje je završio na Univerzitetu u Lajdenu, u Holandiji.
Nakon toga, upisao je i doktorske studije na Radboud Univerzitetu u Nijmegenu (Holandija), na Fakultetu za filozofiju, teologiju i verske studije, gde istražuje i analizira aktivnosti i savremenu crkvenu književnost Kopta u zapadnoj Evropi.
Tokom studija u Beogradu predavao je arapski jezik oko dve godine u jednoj školi za strane jezike, bio član Arapskog kulturnog centra i volontirao u ambasadi Egipta šest meseci.
Matija govori čak šest stranih jezika, od kojih engleski, arapski, portugalski, slovenački, i osnovni nivo holandskog i italijanskog.
Odluka da napusti Srbiju bila je, kaže, prilično spontana.
Foto: Privatna arhiva„Kada sam razmišljao o nastavku studija, ..

The post Srbija se trenutno ne bori samo protiv korona virusa, već i protiv diktature appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article