Srbija opredeljena za intenzivnu saradnju sa američkom administracijom

28

03. jun 2021. godine

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Stejt departmenta Metjuom Palmerom.

Ministar Selaković je poručio da je unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i ukazao da je naša zemlja opredeljena za što intenzivniju saradnju sa aktuelnom američkom administracijom.

Ističući važan jubilej ove godine – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, Selaković je izrazio nadu da će, u skladu s uslovima pandemije, ova važna godišnjica biti adekvatno obeležena, kao i da bi poseta na visokom nivou bila demonstracija opredeljenosti američke strane za unapređenje odnosa sa našom zemljom.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, ministar je istakao opredeljenje za njeno intenziviranje, naročito imajući u vidu potencijale za unapređenje privrednih aktivnosti.

Šef srpske diplomatije je rekao da je z..

The post Srbija opredeljena za intenzivnu saradnju sa američkom administracijom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article