Srbija dobila priliku da sarađuje sa „Goldman Saksom“

11

21. jul 2021. godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Njujorku da je naša zemlja dobila priliku da sarađuje sa jednom od najmoćnijih investicionih grupacija na svetu „Goldman Saksom“, što će iskoristiti.

Brnabić, koja je tokom radne posete SAD razgovarala sa predsednikom pomenute grupacije Dejvidom Solomonom, naglasila je da prisustvo „Goldman Saksa“ daje potpuno drugačiji nivo respekta i kredibiliteta zemlje, i objasnila da to nije isto kao kada bi „Goldman Saks“ tražio investitore za Srbiju.

Ona je u obraćanju novinarima, nakon završetka posete SAD, a čiji je rezultat i najava dolaska tri ili četiri investitora – investiciona fonda u Srbiju i otvaranje 120 novih radnih mesta, rekla da je kuriozitet to što je na sastanku bio predsednik „Goldman Saksa“, do kojeg je izuzetno teško doći, što je pokazatelj koliko se zna o Srbiji i kakva smo zemlja.

Pokazali su ogromno poštovanje prema Srbiji i pojavili se u najjačem sastavu, ponovila je premijerka..

The post Srbija dobila priliku da sarađuje sa „Goldman Saksom“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article