Srbi u Nici pokrenuli humanitarnu akciju – školski pribor za srpske mališane na Kosovu i Metohiji

21

15.12.202015.12.2020

Predstavnici Francusko – srpske kulturne zajednice pravoslavaca pokrenuli prvu humanitarnu akciju – pomoć deci na Kosovu i Metohiji
Foto: ahriva V. Radovanović

Srbi u Nici u Francuskoj okupljeni oko Francusko-srpske kulturne zajednice pravoslavaca (Union Franco-Serbe Orthodoxe de Nice – ACUFSON) obaveštavaju da su započeli humanu i plemenu akciju – prikupljanje školskog pribora za srpsku decu na Kosovu i Metohiju. „Koronavirus i pandemija nas jesu sprečili da u svojoj prvoj godini postojanja realizujemo sve ono što smo želeli ali ne i u humanitarnom radu. Pomoć našem narodu nam je uvek bila i ostala kao glavni cilj, a posebno pomoć našima na Kosovu i Metohiji. Svi mi najviše volimo decu pa je stoga i ova naša prva humanitarna akcija posvećena upravo njima. Javljeno nam je da im najviše potreban školski pribor pa smo sa reči prešli na dela“ izjavio je za internet portal Rasejanje.info, Vladan Radovanović, predsedik ACUFSON-a.

Odziv je veliki
Foto: ahriva V. Rad..

The post Srbi u Nici pokrenuli humanitarnu akciju – školski pribor za srpske mališane na Kosovu i Metohiji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article