Srbi iz Austrije zbog korona mera ne putuju u otadžinu na odmor

124

Aktuelne mere austrijske vlade u borbi protiv koronavirusa, koje praktično onemogućavaju Srbima da putuju u domovinu za vreme letnjeg odmora, utiču i na njihovo raspoloženje.
Austrija je zemlje Zapadnog Balkana stavila na listu država za koje važi upozorenje za putovanje, što znači da svi koji se iz tog dela Evrope vrate, moraju da se podvrgnu dvonedeljnom karantinu ili prikažu negativan PCR test kako bi karantin prekinuli.

Pored činjenice da to znači da moraju da skrate odmor zbog mogućeg karantina, preti i opasnost da, ako se zaraze, i zbog toga ne mogu na vreme da se jave na posao, izgube primanja, pa čak i radno mesto.

Većina građana srpskog porekla se zbog toga odlučila da ne putuje u Srbiju do daljeg i ne rizikuju svoju egzistenciju, ali to utiče na njihovu psihu.

– Prvi put posle 27 godina od kada sam u Beču dešava se ova neverovatna stvar da ne mogu sa porodicom u Srbiju za vreme mog zasluženog odmora. Naravno da se osećam potišteno. Iako sam trenutno na odmoru ovde u Beču, ..

The post Srbi iz Austrije zbog korona mera ne putuju u otadžinu na odmor appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article