СПЦ у Аустрији изразила солидарност са аустријским грађанима

106

11. 2020.

Епископ аустријско-швајцарски Андреј изразио је саучешће и солидарност са грађанима Аустрије због терористичког напада у Бечу.

“У тешким тренуцима и у сусрету са несхватљивим и необјашњивим нечовечним чином изражавамо у своје лично име и у име верника СПЦ у Аустрији искрено саучешће родбини и пријатељима свих погинулих и пострадалих, уплашених и згрожених. Запрепашћени окрутним координисаним нападом на неколико места у центру Беча, исказујемо нашу захвалност и солидарност са снагама безбедности и хитних служби које су похитале на место злочина, ризикујући своје сопствене животе и здравље ради безбедности свих нас”, поручио је.

Како је навео, Град Беч и Аустрија су познати по отворености, по пружању једнаких прилика свима, без обзира на то које су националности и вероисповести.

“Ова земља се залаже за живот у различитости, за дијалог и поштовање једних према другима. Зато се прикључујемо минути ћутања и данима жалости за све жртве и узносимо молитве Господу Богу за све жрт..

The post СПЦ у Аустрији изразила солидарност са аустријским грађанима appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article