Solidarnost srpske crkve sa građanima u Austriji

95

04.11.202004.11.2020

Povodom terorističkih napada u Beču u kome je nastradalo 5 osoba i povređeno 17 episkop austrijsko-švajcarski Andrej izrazio je saučešće i solidarnost sa građanima Austrije.

„U teškim trenucima i u susretu sa neshvatljivim i neobjašnjivim nečovečnim činom izražavamo u svoje lično ime i u ime vernika SPC u Austriji iskreno saučešće rodbini i prijateljima svih poginulih i postradalih, uplašenih i zgroženih“, napisao je vladika Andrej u saopštenju.

„Zaprepašćeni okrutnim koordinisanim napadom na nekoliko mesta u centru Beča, iskazujemo našu zahvalnost i solidarnost sa snagama bezbednosti i hitnih službi koje su pohitale na mesto zločina, rizikujući svoje sopstvene živote i zdravlje radi bezbednosti svih nas“.

„Grad Beč i Austrija su poznati po otvorenosti, po pružanju jednakih prilika svima, bez obzira na to koje su nacionalnosti i veroispovesti“, naveo je takođe episkop i dodao kako se Austrija „zalaže za život u različitosti, za dijalog i poštovanje jednih prema..

The post Solidarnost srpske crkve sa građanima u Austriji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article