Sofija Dimitrieski iz Berlina i Dunja Tadić iz Frajburga pobednice konkursa srpske ambasade u Berlinu „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“

17

26.05.202126.05.2021

Povodom Dana slovenske pismenosti predstavnici Ambasada Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj raspisali su literarni konkurs za izbor najboljih radova na temu „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“. Konkurs je bio namenjen učenicima Dopunske škole na srpskom jeziku i deci srpskog porekla u Saveznoj Republici Nemačkoj.

Cilj literalnog konkursa bio je da kod naše dece koja žive u Nemačkoj podstakne želju za negovanjem srpskog jezika i ćirilice, da ih motiviše da uče o srpskoj kulturi, da čitaju dela naših pisaca, kao i da u što većem broju pohađaju Dopunsku školu na srpskom jeziku. „Uvereni smo da smo postigli cilj, odnosno da smo raspisivanjem ovog konkursa motivisali našu decu da i dalje i još angažovanije istražuju lepote srpskog jezika. To uverenje nam je još jače nakon što smo pročitali radove i uverili se u neskriveni entuzijazam i kreativnost koji postoje među svim uzrastima“, istakli su predstavnici Ambasade.

Na literarni konkurs javilo s..

The post Sofija Dimitrieski iz Berlina i Dunja Tadić iz Frajburga pobednice konkursa srpske ambasade u Berlinu „Moj jezik, moj svet – zašto učim srpski jezik“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article