Sofia Ringvald iz Ciriha osvojila drugu nagradu na konkursu Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu

26

24.05.202124.05.2021

Foto: arhiva BUDI Pančevo

Na devetom po redu konkursu Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu (BUDI) desetogodišnja Sofia Ringvald iz Ciriha, učenice Srpske škole u Švajcarskoj, osvojila je drugo mesto u konkurenciji nižih razreda na književnom konkursu ,,Male ludosti“. Sofia, učenica nastavnice Jelena Angelovski, je na konkurs poslala svoju priču ,,Dnevna soba“, koju, uz dogovor sa Sofiom i njenim roditeljima, poklanjamo našim čitaocima. Ovo je druga Sofijina priča koju objavljujemo. Prva je bila na Badnji dan, koja je potpuno odgovarala velikom prazniku.

Na konkurs BUDI „Male ludosti velike mudrosti!” ove godine pristiglo je 975 pojedinačnih i grupnih radova u kategorijama: Vizuelna umetnost – „Njuh za dobre stvari”, Film i pozorište – „Oživljeni lutak”, Književnost – „Male ludosti”, Ekologija, Inovacija i Eksperiment – „BUDI Kreativac”. Radovi su pristigli iz zemlje i regiona, ali i inostranstva (Italija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Republ..

The post Sofia Ringvald iz Ciriha osvojila drugu nagradu na konkursu Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article