Šodolovci: Kroz program „Zaželi“ osigurana pomoć starijim meštanima

82

U narednim mesecima za 95 korisnika, starijih i osoba u nepovoljnom položaju, osigurana je pomoć koju će pružati 20 zaposlenih žena kroz Projekat „Zaželi za bolji život u opštini Šodolovci“. Ovaj program svečano je predstavljen 25. juna u prostorijama doma opštine Šodolovci čime je započelo i provođenje ovog projekta.

– Ovaj projekat je u skladu s evropskom i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smernicama politika zapošljavanja država članica Evropske unije s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Na ovaj način uključuju se žene koje su u nepovoljnijem položaju na tržištu rada – rekao je načelnik Opštine Dragan Zorić.

Partneri Opštini na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek i Centar za socijalnu skrb iz Osijeka. Ukupna vrednost projekta je 3.675.669,61 kunu, a finansiran je u potpunosti sredstvima Evropske unije iz Evropskog socijalnog fonda.

– Cilj pr..

The post Šodolovci: Kroz program „Zaželi“ osigurana pomoć starijim meštanima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article