Sloboda govora ili širenje dezinformacija?

42

Australijsko medicinsko udruženje (AMA) je izašlo sa stavom da dezinformacije političara i drugih “podrivaju temelje zdravlja i nauke jedne zajednice”.
Ovakva reakcija je usledila pošto vladini zvaničnici nisu opozvali medicinske dezinformacije i nakon što je vršilac dužnosti premijera Majkl Mekormak rekao da su “činjenice ponekad sporne”, odbijajući da ukori poslanika iz vladajuće koalicije Krega Kelija, koji je po mišljenju lekara, izneo nedokazane tvrdnje o kovidu.

Naime, poslanik Kreg Keli je na svom Fejsbuk nalogu objavio rezultate nemačke studije, koja je ispitivala uticaj maski na adolescente i decu, otkrivajući da neka deca prijavljuju glavobolje, razdražljivost i umor što se pripisuje posledicama nošenja zaštitnih maski.

“Koji drugi zaključak može da se izvuče iz ove studije, osim da prisiljavanje dece da nose maske nanosi ogromnu fizičku i psihološku štetu – što može da se definiše samo kao zlostavljanje”, bio je komentar Kelija na Fejsbuku uz objavljeno istraživanje.

Aus..

The post Sloboda govora ili širenje dezinformacija? appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article