Sleep Over to Help Turnover – britanski program kao podsticaj hotelijerima

27

Nakon uspeha programa Eat Out to Help Out, u Velikoj Britaniji je pokrenut program Sleep Over to Help Turnover kao akcija u kojoj se direktno pomaže hotelijerima

Program Eat Out to Help Out pokrenut je još u avgustu kako bi se pomoglo ugostiteljima, ideja je bila da gosti u restoranima ponedeljkom, utorkom i sredom dobiju 50% popusta, odnosno do 10 funti po osobi.

Hotelijeri danas pokreću sličnu akciju pod nazivom Sleep Over to Help Turnover (prespavaj i pomozi) u kom gosti takođe u hotelima ostvaruju posebne popuste i pogodnosti u toku svog boravka.

Udruženje ugostiteljskih profesionalaca (HOSPA) stvorilo je program u kom pozivaju hotele da se prijave i ponude posebne cene i akcije prilikom rezervacije. #SleepOverToHelpTurnover akcija se odnosi na osvarivanje posebnih pogodnosti kao što su besplatni dodatni obroci, dodatna noćenja, boce vina, besplatni internet, parking ili ostale akcije u toku boravka.

Ovakav program bi mogao i kod nas i u zemljama regiona da se primeni, hotelijeri su zaista osbiljno ugroženi i treba im na svaki način pomoći, posebno u vreme globalne krize.

Original Article