Sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa

167

Stanovnici Londona su poznati po tome da uvek vole da budu prvi u svemu, i da postavljaju standarde. Ne znamo da li je takav slučaj i sa ovim sladoledom, trendom koji je za sada izazvao mnogo medijske paznje

U Londonu od sada možete probati sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa. Stanovnici ovog grada su u cilju rashlađivanja, imajući u vidu rekordno visoke temperature, bili spremni na sve. Osim toga, oni su u svetu poznati po tome da imaju jako čudan ukus, recimo vole slatke supe ili slane gumene bombone.

Iako su širom sveta danas poznati najrazličitiji ukusi sladoleda, od krompira, do ribe i sipinog mastila, došao je na red i da se prave sladoledi i od pasulja. Podsećamo da su postojali određeni projekti koji su podrazumevali sladoled od kukuruza, iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjetine ili kavijara. Koji ukusu su preživeli do sada, nije poznato.

Ketchup and mayo-flavored ice creams, anyone? Londoners basking under the hottest ever summer are getting the chance to sample a range of rather unusual ice cream flavors pic.twitter.com/45Br6eGKBs

— Reuters (@Reuters) August 6, 2022

Najnoviji proizvod britanskih majstora sladoleda za rashlađivanje se sastoji od najrazličitije palate ukusa. Uglavnom se radi o ukusima koji nisu tradicionalno vezani za ovu poslasticu. Prave se od sastojaka koji se tradicionalno služe za ručak ili dolaze kao prilog uz roštilj ili slično.

Beograd u septembru postaje evropska vinska prestonica, saznajte više.

Novi sladoled dolazi sa ukusom majoneza, kečapa ili pasulja. Koliko god ovo bilo čudno, izgleda da su u Londonu za sada zadovoljni slanim sladoledom. Ovi ukusi će biti aktuelni do kraja leta, a ukoliko budu traženi i dalje, naći će svoje mesto pored već dobro poznate vanile ili čokolande.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Sladoled sa ukusom majoneza ili kečapa se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article