Školski pribor, igračke, garderoba i sportski rekviziti za decu na Kosovu i Metohiji

11

29.04.202129.04.2021

Akcija iz Nice proširila se na celu Francusku i ujedinila Srbe

Predstavnici Udruženja francusko-srpskog prijateljstva iz Nice u saradnji sa srpskom crkvom u Nici pokrenuli su, kao što smo u više navrata pisali, akciju prikupljanja humanitarne pomoći u školskom priboru za decu na Kosovu i Metohiji. Akcija se, vrlo brzo akcija proširila na celu Francusku a paketi sa priborom za najmlađe stizali su i iz drugih zemalja. Pandemija je onemogućila da se prikupljena pomoć pošalje kao što je bilo planirano za Svetoga Savu, pa je akcija produžena do juna meseca.

Vrlo brzo po pokretanju akcije ovu inicijativu su podržali predstavnici udruženja Solidarnost za Kosovo iz Grenobla, Arnoja Gujona (koja koordiniše celu akciju i koja će humanitarnu pomoć i prevesti na Kosovu i Metohiju) kao i predstavnici sajta Svi Srbi u Parizu.

Pored školskog pribora akcija je proširena i na prikupljanje manjih igračaka, društvenih igara, sportskih rekvizita (lopti, reketa..) kao i odeće (koja..

The post Školski pribor, igračke, garderoba i sportski rekviziti za decu na Kosovu i Metohiji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article