Sibirski travar nastanjen u Srbiji otkrio bombu za imunitet: Dve biljke najbolje štite od virusa, a ima ih svuda oko nas (FOTO)

51

Pre godinu dana u Belo Blato doselila se četvoročlana porodica iz Sibira, travari čije su lekoviti preparatai postali vrlo traženi u Srbiji.

Glava porodce, Bulat Šagzin, odrastao je na Bajkalskom jezeru u Sibiru, mestu bogatom prirodom gde je naučio mnogo o lekovitom bolju. Svoja znanja doneo je u Srbiju gde nastavlja da se bavi pripremanjem raznih tiktura i preparata od bilja.

Uz pomoć meštana malenog banatskog sela, prikuplja travke koje pomažu lečenje brojnih biljki. Očekivano, od pojave korona virusa, najveća je potražnja za prirodnim i domaći preparataima za jačanje imuniteta.

“Najviše se traže tikture za lečenje imuniteta, zato što je to sad najbitnije. Za virus je jako dobra ehinacea i plod šipka, to svuda mogu da pronađu”, kaže Bulat za RTS.

Šipurak je bogat vitaminom C, u sebi sadrži flavonoid, pektin, voćne kiseline i koristi se za jačanje urinarnog sistema, imuniteta, sveopšteg zdravlja, kao i kod lečenja kožnih oboljenja.

Sok od ehinacee se kao sredstvo za jačanje imun..

The post Sibirski travar nastanjen u Srbiji otkrio bombu za imunitet: Dve biljke najbolje štite od virusa, a ima ih svuda oko nas (FOTO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article