Serijal „Čitam, slušam i razumem“ nastavnice Jelene Angelovski sve popularniji

19

24.04.2021

Nastavnica Srpske dopunske škole u Švajcarskoj dr Jelena Angelovski, koja predaje u Cirihu sa okolinom pokrenula je pre godinu dana serijal „Čitam, slušam i razumem”. Serijal je namenjen učenicima Srpske dopunske škole, ali ga rado i slušaju i gledaju i đaci i nastavnici i roditelji učenika svih uzrasta ne samo u rasejanju, već i u Srbiji. Pored izbora divnih književnih tekstova, lepog čitanja i odlične naracije posebnu čar nastavnica Jelena daje svojim objašnjenima nepoznatih pojmova u tekstu. A sve je počelo prošle godine takom lokdauna.

„Otkrivali smo korak po korak kako da nastavu na daljinu đacima učinimo interesantnijom i efikasnijom. Dodatni problem bio je taj što su i deca i roditelji imali zaista mnogo obaveza u okviru redovne škole, te je za naše zadatke ostajalo malo vremena i energije. Nakon što sam im jednom poslala priče koje treba da pročitaju da bi uradili neki zadatak i pripremili se za zum susret sa piscima iz Srbije koje su te priče napisali, shvatila sa..

The post Serijal „Čitam, slušam i razumem“ nastavnice Jelene Angelovski sve popularniji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article