Селаковић: Многа искушења учврстила и ојачала пријатељство Србије и Парагваја

40

https://www.youtube.com/watch?v=OUSvJwS4ZwY&feature=emb_title

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић упутио је видео поруку парагвајском шефу дипломатије Федерику Алберту Гонзалесу Франку, поводом 70. годишњице успостављања дипломатских односа двеју држава.

Селаковић је истакао да Парагвај и Србија деле заједничке вредности, да желе да продубљују сарадњу, не само на дипломатском и политичком плану, већ и када је у питању трговина, те успостављање ближих и чвршћих културних, научних, спортских и свих других облика сарадње који између две пријатељске државе могу да постоје.

Шеф српске дипломатије подсетио је да су односи две државе успостављени 1950. године и нагласио да је Парагвај, као пријатељска земља, у прошлости успео да у тешким и великим кризама не попусти у пријатељству према Србији и да остане наш добар пријатељ и партнер, констатујући да многа искушења нису нарушила пријатељство две државе, већ су га додатно учврстила и ојачала.

„Искрено смо и од ср..

The post Селаковић: Многа искушења учврстила и ојачала пријатељство Србије и Парагваја appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article